Pui cu legume la cuptor

de vickyduta in Pui, 10 Feb 2012 | 7189 vizualizari

 

O mancarica foarte buna si gustoasa, merge facuta oricand servita alaturi de muraturi si un pahar cu vin este o minunatie.

 

INGREDIENTE

  • bucati de pui (pulpe, piept, pui intreg...)
  • 1 leg. patrunjel verde (sau din congelator, uscat)
  •  conopida
  • 1 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1-2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la cuptor:

Se curata si se spala dovlecelul, se taie rondele si se aseaza un strat in tava, se rade pastarnacul si morcovi, rosiile se taie cubulete, conopida se rupe buchetele si se adauga peste dovlecei.

Puiul se fierbe putin intr-o oala separat, caci legumele se fac mult mai repede decat puiul, se taie bucatele si se pune peste legume in tava. Se toaca patrunjelul si se pune si el, se adauga zeama in care a fiert puiul, supa sau apa se condimenteaza dupa gust si se da circa 30-35 minute la cuptor pana scade supa si se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

Daca aveti smantana, inainte de a scoate tava din cuptor cu 5 minute se toarna un strat subtire impreuna cu putin cascaval ras si va iesi o minunatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu pulpe de pui